Tøybleie-ordbok

Baby hviler på mykt underlag
Myk babyhud mot mykt tøy

«Tøybleie-ord» kort forklart:

Alle tøybleie-ordene kort forklart med tekst og bilde; tøybleie-ordbok.

brillebukseBrillebukse: tar eventuell babyens lort/farge som kommer fra brettebleia, og verner om ullbuksene som IKKE skal vaskes hver gang.

Innlegg: er i materialer mikrofiber, bomull, bambus eller hamp. Suger til seg og holder på fuktighet. Innlegg stappes inn i tøybleia etter behov.

Lanolin: flytende mikstur som du innimellom setter ullbuksene inn med. Holder urin inne, buksen blir damp, og lufttørkes før den brukes på nytt.

SnappiSnappi: 3-armet type klips i ulike farger som holder bleia sammen

 

 

Sperrelag i PUL
Sperrelag i PUL
Sperrelag i ull
Sperrelag i ull

Sperrelag: sørger for at fuktighet holder seg inne. Eksempler på sperrelag er; ull satt inn med lanolin, fleece eller pultrekk PUL. Sperrelaget du velger til babyen er som oftes en lanolisert ullbukse. Da holder fukten seg inne. Du kan kjøpe ullbukser som sperrelag, eller strikke selv. Ullbuksene vaskes ikke, men skal bare tørkes, så de trenger en ikke så mange av. Du må imidlertidig ha ulike størrelser på ullbuksene ettersom babyen vokser.

Rull med ris- eller bambuspapir: En rull med 100 flak, hvor et flak legges inn i hver bleie ved skift. Flaket hives i søppel/do, og gjør det enklere å håndtere bæsj. Rullene kan være i forskjellige materialer.

Våtpose: Brukte bleier ligger i denne til vasketid. Kan fåes i store og små, med masse fine mønstre og farger, med og uten glidlås. Holder lukt inne.

På Facebook finnes en tøybleiegruppe hvor en kan spørre spørsmål, dele bilder osv.